En bom att minnas

Som banchef gäller det att vara väl förberedd, det är för det mesta Stefan Wagnsson. Så speciellt inför Karlstad Stadslopp 2005. Vägar måste dubbelkollas, sopning måste planeras, vägbommar måste öppnas för att deltagarna skall få en bra upplevelse mitt i centrala Karlstad. Just det där med vägbommar har varit Stefans specialitet, där gäller det nämligen att vara ute i god tid och få markägaren eller kommunens nyckel. Under 2005 års arrangemang testades dock inte nyckeln i förväg vilket medförde att Stefan och bangänget fick spendera en morgon på att lönlöst jaga jourhavande låssmed. En bra funktionär är dock snabb i tanken och när tiden för startskottet började närma sig jagade han istället jourhavande svetsare. 20 minuter innan loppet kapades bommen och allting var frid och fröjd när inlinesåkarna swishade förbi!