Villkor

Uppdaterad 2023-04-27

Följande villkorstext gäller för alla produkter som tillhandahålls av NWT Media AB (NWT).

NWT Media AB, org. nr 556194-4587, Box 28, 651 02 Karlstad, Sverige (”NWT”) behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lag, inklusive EU:s dataskyddsförordning. Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses NWT.

Avtalsvillkor

Användning av våra digitala tjänster

För att få tillgång till allt vårt digitala innehåll på våra sajter, inklusive e-tidningstjänster och annat digitalt innehåll, krävs ett individuellt användarkonto.

Du får enbart använda kontot för icke-kommersiellt bruk. Om ett konto används för andra ändamål har NWT rätt att stänga av kontot med omedelbar verkan. Du ansvarar för att uppgifter som du lämnar via ditt konto är korrekta samt att uppdatera dina uppgifter vid behov. Du ska förvara dina användaruppgifter (användarnamn och lösenord) till kontot säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta NWT om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

För att få registrera dig för digitalt användarkonto hos NWT måste du vara över 13 år. Är du under 18 år krävs dina målsmäns godkännande för att du ska få registrera dig och använda våra tjänster. Genom att registrera dig och skapa ett digitalt användarkonto intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från dina målsmän. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Systemkrav

Din tillgång till våra digitala tjänster är beroende av att du innehar egen hårdvara som exempelvis dator, surfplatta eller telefon. Dessutom krävs nödvändiga mjukvaror, såsom program för webbläsare, e-post eller nedladdade applikationer, samt lämpligt abonnemang för internetanslutning. NWT tar inget ansvar för din tillgång till dessa hårdvaror och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, som krävs vid användning av våra digitala tjänster. Våra digitala tjänster stöder som regel de senaste versionerna av de mest förekommande webbläsarna och operativsystemen.

Cookiepolicy

Vad är cookies?

När du besöker en webbplats som tillhör NWT eller någon annan webbplats länkad från en sådan webbplats kan NWT komma att placera cookies eller annan jämförbar teknik i din webbläsare. All sådan teknik benämns nedan som ”cookies”.

En cookie är en datafil som sparas i den enhet du använder för att få tillgång till en tjänst, t.ex. i din dator, mobil eller surfplatta. Cookien identifierar din webbläsare eller enhet och känner igen den nästa gång du besöker webbplatsen. Varje gång du besöker en webbplats där du en gång fått en cookie blir din webbläsare eller enhet igenkänd. På så sätt kan vi förbättra och skräddarsy våra tjänster efter dina behov och din upplevelse av besöket på webbplatsen förbättras. Cookiefilen innehåller ingen personlig information utan identifierar bara den webbläsare eller enhet som du använder för att besöka webbplatsen.

Varför används cookies?

NWT använder cookies bland annat för att:

– Personalisera innehåll och annonser i våra tjänster

– Välja vilka annonser samt vilket icke annons-relaterat innehåll som ska visas för dig samt för att leverera detta innehåll

– Vår webbplats ska fungera som tänkt, t.ex. kunna undvika dubbelröstning i röstningsfunktionen

– Spara på och hämta information från din enhet

– Mäta trafik på vår webbplats

Ditt samtycke

Genom att besöka och använda våra webbsajter och tillåta cookies genom inställningarna i din webbläsare godkänner du vår användning av cookies. Om du inte vill godkänna vår användning av cookies behöver du stänga av funktionen för tillåtande av cookies i dina webbläsarinställningar.

Om du inte tillåter cookies kan det hända att webbsidan inte fungerar som det är tänkt. Till exempel kan det uppstå inloggningsproblem och annonsstyrningen kan sluta fungera, vilket innebär att du kan se annonser oftare än avsett och att annonserna blir mindre relevanta för dig.

Vilka cookies använder NWT?

NWT använder sig av flera olika cookies för att få sina tjänster att fungera.

Lista över våra cookies finns här: https://kundservice.nwt.se/wp-content/uploads/sites/8/2019/06/Cookielista-NWT-Media-AB.pdf

Våra annonspartners som sätter cookies

Vi har partners som sätter cookies för att kunna mäta effekten av sin annonsering. Bland annat kan de mäta om samma användare har sett en annons på flera ställen eller om en användare som sett en annons sedan går vidare till annonsörens webbsida. Annonsörerna får inte använda informationen på webbläsarnivå utan bara för att ta fram statistiska sammanställningar under förutsättning att de raderas efter en begränsad tid. Se länkarna nedan för mer information om våra partners användning av cookies.

https://kundservice.nwt.se/aktuellt/erbjudanden/tavlingar/tavla-om-biljetter-till-gyllene-tider/

Partner Cookiespecifikation Cookiepolicy
Leeads https://kundservice.nwt.se/wp-content/uploads/sites/8/2019/06/Leeads-Cookies.pdf https://www.leeads.com/privacy-cookie-policy
Mediekompaniet https://kundservice.nwt.se/wp-content/uploads/sites/8/2019/06/PubMatic-Cookies.pdf https://pubmatic.com/legal/platform-cookie-policy
Teads https://kundservice.nwt.se/wp-content/uploads/sites/8/2023/04/Teads-Cookies.pdfhttps://privacy-policy.teads.com/

SUNTs (juridiskt: Ein Rad AB, org nr 559094-3428) native advertising-teknologi tillhandahålls av en tredje part med säte i Tyskland. Teknologin används för att distribuera relevant reklaminnehåll anpassat för respektive webbsidas utseende (“native”) och utan störfaktor. För att styra vilket innehåll som visas samt för att mäta användningen av tjänsten samlas viss data in och sparas i anonymiserad form. Detta innefattar främst data om webbhistorik, device-information samt cookies. Personuppgifter samlas principiellt inte in. Mer information om dataskydd för tjänsterna som upplåts av Ein Rad AB finns på suntcontent.com/privacy.

SUNT Conversion Tracking

På denna webbsida används en s.k. Conversion Tracking. Detta används för att, genom en cookie i samband med fullföljandet av en Conversion, mäta om en besökare har kommit till en målsida genom reklaminnehåll som distribuerats genom native advertising tjänster upplåtna av SUNT (juridiskt: Ein Rad AB, org nr 559094-3428). Om detta inte är fallet så sparas ingen data om besökaren. Varje Conversion mäts dessutom enbart en gång per besökare. Oavsett detta samlas det aldrig in personuppgifter om besökaren.

Mer information om dataskydd för tjänsterna som upplåts av Ein Rad AB finns på suntcontent.com/privacy.

Du kan välja att tacka nej till cookies på webbplatsen http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val.

Du kan välja att tacka nej till cookies specifikt från aktören Pubmatic här: https://pubmatic.com/legal/opt-out/.

Du kan välja att tacka nej till cookies specifikt från aktören Adform här:

https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy/opt-out/

Du kan välja att tacka nej till cookies specifikt från aktören Rubicon här:

https://rubiconproject.com/privacy/consumer-online-profile-and-opt-out/

Analys och retargeting

I syfte att lära oss mer om våra användare och kunder samlar vi personuppgifter i vår analysmiljö. Här sparas information om din användning av våra produkter (exempelvis sajter och appar), dina kunduppgifter kopplade till din prenumeration med mera. Informationen används för analys av våra produkter för att vidareutveckla och förbättra dessa. Personuppgifterna som behandlas i vår analysmiljö kopplas även ihop med vårt kommunikationsverktyg för att hålla dig som prenumerant uppdaterad med relevant information, nyhetsbrev och erbjudanden, denna information styr våra utskick. I analysmiljön har vi en enad kundbild som knyter samman den data vi har varje användare och kund för att kunna erbjuda så relevanta produkter och utskick som möjligt.

Den lagliga grunden för behandlingen i analysmiljön är berättigat intresse.

Vi använder tekniktjänsten Hotjar som hjälper oss att bättre förstå våra användares upplevelse (t.ex. hur mycket tid man spenderar på vilka sidor, vilka länkar på sajten som man väljer att klicka på osv). Det gör att vi kan optimera och förbättra tjänsten och användarupplevelsen genom användaråterkoppling.

Hotjar använder cookies och annan teknik för att samla in data om användarbeteende och enheter såsom enhetens IP-adress (behandlas under din session och lagras i en avidentifierad form), enhetens skärmstorlek, enhetstyp (unika enhetsidentifierare), webbläsarinformation, geografisk plats (endast land), språket som används för webbplatsen samt inspelade musrörelser (för att identifiera felklick och liknande brister på våra webbplatser med syfte att skapa en bättre användarupplevelse).

Hotjar lagrar denna information för vår räkning i en pseudonymiserad användarprofil. Hotjar är avtalsenligt förbjuden att sälja och dela uppgifter som de samlat in för vårt ändamål.

För mer information om Hotjar, se avsnittet ”om Hotjar” på Hotjars supportwebbplats: https://help.hotjar.com/hc/en-us

All beteende- och interaktionsdata som samlas in sparas inte längre än 365 dagar, varpå det därefter raderas automatiskt. Somligt data raderas manuellt vilket alltid sker inom 365 dagar.

Vill du inte att Hotjar samlar in dina data? Du kan avanmäla dig genom att besöka sidan https://www.hotjar.com/legal/policies/do-not-track/ och följa anvisningarna.

Vi använder även tekniktjänsten Netigate för att kunna ta del av våra användares synpunkter på våra produkter och tjänster. Netigate är ett enkätverktyg som möjliggör att vi kan vidareutveckla våra produkter och tjänster till att bli mer användarvänliga. Deltagande i enkätundersökningarna är frivilligt och all personlig information som du tillhandahåller för att svara på frågorna betraktas därför som frivilligt inlämnad. Netigate är ett europeiskt företag och lagrar svaren som inkommer på enkäterna, all data från fritextfält raderas automatiskt tre veckor efter enkätens avslutdatum. Vi tar stor hänsyn till att bevara våra respondenters integritet. I distributionssyfte kan vi komma att använda e-postadress och telefonnummer, men också för att utföra analyser mot bakgrundsdata. I övrigt samlas ingen data in om dig som respondent automatiskt, förutom datum och tid för ditt enkätsvar.

Via tjänsten Triggerbee spårar vi din webbaktivitet på våra digitala plattformar och kan komma att använda den i marknadssyfte. Vi samlar in personuppgifter vid särskilda tillfällen i syfte för marknadskommunikation, produktinformation och kundkommunikation. Vi behandlar angivna personuppgifter och skickar in dem i integrerade system (Apsis One, se separat stycke nedan) i marknadsföringssyfte. Vi utför automatisk profilering baserat på webbaktivitet, och din profil kan användas i marknadssyfte. I syfte att lära oss mer om våra användare samlar vi information om din användning och vilka sidor som besöks. Detta innefattar även teknisk information om din enhet och internetuppkoppling såsom operativsystem, webbläsarversion, IP-adress, cookies och unika identifierare.

Sessionsdata (när besöket skedde, enhet, land, besökta URL:er med mera) rensas efter 7 dagar. IP-adressen lagras inte alls.

Vi använder Apsis One för att analysera beteendet på våra sajter, med syftet att förbättra våra tjänster, erbjuda webbplatsinnehåll och målgruppsanpassad marknadsföring. Data som samlas in sparas på två ställen: användarens webbläsare och Apsis One’s molntjänst. Alla event sparas med en tidsstämpel. Den data som sparas är: sidvisningar, sökningar som gjorts på sajten, UTM parametrar som presenteras i en URL och trafikkälla.

Vi använder retargeting-teknik. Denna teknik använder cookies för att spara detaljer om ditt intresse för våra produkter och tjänster. När du besöker vår webbsida kommer vi därför att läsa dessa cookies. Denna process är helt anonymiserad och du kan alltså inte identifieras genom vår användning av retargeting-teknik. Vi använder Google Analytics och Piano för retargeting.

Google Analytics och Piano

Vi använder Google Analytics och Piano för att identifiera våra besökares preferenser samt vilka delar av vår webbplats som är särskilt populära. På så vis kan vi anpassa innehållet i våra tjänster efter dina intressen, preferenser och behov och därmed förbättra våra erbjudanden till dig.

Om du inte vill att vi samlar in, lagrar och analyserar statistisk information om ditt besök på

webbsidan, eller om du inte vill ta emot information som är anpassad efter dina behov, intressen och preferenser på våra webbsidor, kan du när som helst invända mot framtida användning av din information (opt-out). För att invända mot framtida användning av din information behöver du installera en opt-out cookie i din webbläsare. En opt-out cookie kommer bara att visa att du har invänt mot användning av din information och den kommer bara att påverka den webbläsare som du gjort inställningen i. Om du tar bort cookien eller använder en annan enhet/apparat behöver du återigen invända mot användning av din information genom installation av en ny opt-out cookie.

Läs mer om hur Google använder cookies här:

https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=sv

Läs mer om hur Piano använder cookies här:

https://piano.io/privacy-policy/ (avsnittet “Cookie Policy” i slutet)

Mer om Piano och GDPR här:

https://piano.io/gdpr/

Du kan välja att stänga av cookies genom att installera s.k. opt-out cookies här:

http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val

Facebook (Meta) placerar cookies på din dator för bland annat autentisering mot ditt Facebook-konto, annonsering och statistik. Läs mer om hur Facebook använder cookies här:

https://sv-se.facebook.com/policies/cookies/

Geografiskt platsdata

Vi använder en tjänst via Glimr för geografisk styrning av lokala annonser. Syftet är att skapa en bättre och mer relevant annonsupplevelse. Tekniskt fungerar det genom att GPS-positionen samlas in och mappas mot IP-adressen.
Ändamålet är annonsrelaterat och den lagliga grunden för behandlingen är berättigat intresse.

Radering av Glimrs cookies kan göras i webbläsaren eller genom opt-out via http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val.

På iPhone- och iPadenheter sker ingen insamling av geopositionsdata om du valt att inte tillåta spårning i våra appar.

Panelundersökningar

Vi använder oss av Orvesto internet, vilket är en panelundersökning som görs av företaget Kantar Sifo. I korthet samlar Sifo in information hur sina föranmälda panelister besöker de sajter/appar från företag som Sifo samarbetar med, bland andra NWT Media. Syftet är att sammanställa statistik över hur tjänsterna används.

Panelen går inte att anmäla sig till utan det är Sifo som bjuder in de personer som de önskar skall vara med i panelen och personen själv väljer aktivt om de vill delta. Resultatet för denna undersökning används av oss i syfte för att utvärdera våra läsares digitala beteenden via mobil, dator eller surfplatta där vi mäter räckvidder och annan målgruppsdata.

Läs mer om hur undersökningen fungerar här:

http://sifopanelen.research-int.se/portal/#page/PrivacyPolicy

Spamskydd

Vi använder Google reCAPTCHA på vår webbsite. Tjänsten levereras av Google.

reCAPTCHA används för att kontrollera att data som matas in i formulär på vår webbsida verkligen kommer från en användare och inte från någon form av automatiserat program. För att göra detta använder reCAPTCHA olika metoder för att analysera hur en användare interagerat med webbsidan. För analysen används olika typer av information (såsom IP-adress, hur länge användaren har varit på webbsidan, hur användaren rört muspekaren etc.). Den data som samlas in vidarebefordras och analyseras av Google.

För mer information, se Googles integritets- och användarvillkor:

https://policies.google.com/privacy?hl=se

Om du inte godkänner cookies

Om du inte godkänner cookies behöver du ändra inställningar för cookies i din webbläsare.

Vanligtvis hittar du dessa inställningar under menyn för “val” eller ”preferenser” i din webbläsare.

Om du vill ta bort cookies

Du kan ta bort cookies som har sparats på din dator. Du kan läsa mer om hur du gör det i din webbläsare.

Det går att välja opt-out på cookies via http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val.

Om du vill ta bort cookies som placerats i din iPhone-, iPad- eller Android-enhet genom någon av våra appar kan du välja att radera den aktuella appen och återinstallera den.

Dela-funktioner

Vår hemsida innehåller knappar som du som besökare kan använda för att dela innehåll med vänner via sociala medier, t.ex. via LinkedIn, Twitter och Facebook. Dessa externa webbsidor kan lämna cookies på din enhet/apparat när du är inloggad i deras tjänster. Om du vill ha mer information om dessa externa webbsidors användning av cookies och hur du kan hantera dessa rekommenderar vi dig att kontrollera deras respektive cookiesinformation.

Hur taggar hanteras våra webbplatser

Google Tag Manager är ett verktyg för att hantera och organisera taggar på våra webbplatser. Taggarna består av skript som exekveras och låter oss implementera och nyttja andra tjänster som exempelvis Google Analytics för att optimera våra tjänster. Google Tag Manager hjälper oss att administrera över alla taggar som används på våra webbplatser i ett och samma gränssnitt. Taggarna kan exekvera skript även för tjänster utanför Google som nämns på denna sida.

Google Tag Manager använder varken cookies eller lagrar någon data om våra användare. Data samlas däremot in av de verktyg som vi implementerar med hjälp av taggarna. För att läsa mer om vilken datatjänsterna samlar in, se stycke om respektive tjänst.

Information om behandling av personuppgifter

Vilka personuppgifter vi behandlar, varför, enligt vilken rättslig grund och hur länge vi  behandlar dem.

För dig som är prenumerant eller bredbandskund

NWT för register över alla registrerade användare och kunder. Registret innehåller personuppgifter som exempelvis namn, födelseår/personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, kundnummer, bankkontonummer, prenumerationsuppgifter samt andra uppgifter som användaren angivit i kontakt med NWT. När du blir prenumerant av en tidning, registrerar dig för ett digitalt användarkonto eller köper en bredbandstjänst ingår du ett avtal med oss och godkänner därmed att NWT för in de uppgifter som du anger i detta register.

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt det avtal du ingår när du registrerar dig för ett användarkonto hos oss. Detta är även det främsta syftet med behandlingen av dina personuppgifter. Vi har också som ambition att informera och underhålla dig som prenumerant samt tillhandahålla och erbjuda information om nyttiga och efterfrågade tjänster och produkter. Vi behandlar därför även dina personuppgifter i syfte att du ska få relevant information, erbjudanden, nyhetsbrev samt intressanta tjänster från oss eller våra samarbetspartners.

NWT kan hämta information från externa källor för att hålla personuppgiftsregistret uppdaterat, för att kunna komplettera dina personuppgifter och för att se till att innehållet, erbjudandena och annonseringen som tillhandahålls från oss och våra samarbetspartners passar dig och dina intressen.

Vi behandlar dina personuppgifter under den tid som du utnyttjar våra, eller våra

samarbetspartners, tjänster eller erbjudanden och under sådan tidsperiod därefter som är förenlig med tillämplig lag.

För marknadsföring

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar till NWT genom skapande av konto och utnyttjande av tjänsten, såsom till exempel namn, kontaktuppgifter, kunduppgifter, prenumerationsuppgifter, födelsedatum, kön, information om dina surfvanor (inklusive bl.a. din geografiska plats, sessionstid, vilka externa sidor du tidigare har besökt samt information om din övriga användning av våra tjänster och produkter), teknisk information om den enhet och den uppkoppling du surfar med på våra webbplatser/tjänster (inklusive bl.a. information om webbläsare, operativsystem och IP-nummer) och uppgifter relaterade till dina kontakter med oss kan komma att användas av NWT eller våra samarbetspartners för marknadsföringsändamål. Marknadsföring kan ske via post, telefon, epost eller sms samt genom andra digitala kanaler. Den lagliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter för detta ändamål är vårt berättigade intresse av att kunna marknadsföra produkter och tjänster som vi tror att du kan vara intresserad av.

Du har möjlighet att tacka nej till fortsatt direkt marknadsföring, vilket du gör genom att använda dig av svarsfunktionen i de e-postmeddelanden, sms eller andra meddelanden som vi eller våra samarbetspartners skickar till dig, alternativt genom att som inloggad gå in på Mitt konto och avregistrera dig där. Är du under 16 år kommer vi inte att skicka direktmarknadsföring till dig.

Vi betraktar dig som kund hos oss så länge du använder någon av våra tjänster. Vi behandlar dina personuppgifter för marknadsföringsändamål under 18 månader från att ditt kundförhållande med oss upphör.

För profilering

För att kunna utveckla våra produkter och tjänster, förbättra vår marknadsföring, vår kunskap om våra kunder samt våra erbjudanden till dig, kan vi på ett automatiskt sätt komma att samla in och analysera dina personuppgifter. Sådana uppgifter är till exempel namn, kontaktuppgifter, kunduppgifter, prenumerationsuppgifter, födelsedatum, kön, information om dina surfvanor (inklusive bl.a. din geografiska plats, sessionstid, vilka externa sidor du tidigare har besökt samt information om din övriga användning av våra tjänster och produkter), teknisk information om den enhet och den uppkoppling du surfar med på våra webbplatser/tjänster (inklusive bl.a. information om webbläsare, operativsystem och IP-nummer) och uppgifter relaterade till dina kontakter med oss. Därefter ger vi dig automatiskt anpassad information i form av artiklar, erbjudanden och annonser på vår hemsida som är relevanta för dig baserat på resultatet av vår analys av dina intressen och ditt användarbeteende (s.k. profilering). Det finns för närvarande ingen profilering som har rättsliga följder för dig eller som på liknande sätt skulle påverka dig i betydande grad. Den rättsliga grunden för vår behandling i denna del är vårt berättigade intresse av att kunna utveckla vår affärsverksamhet och att i högsta möjliga utsträckning kunna erbjuda dig tjänster och produkter som matchar dina intressen, önskemål och behov.

Specifikt för läsare på våra digitala plattformar

NWT tillhandahåller webbplatserna nwt.se, vf.se, arvikanyheter.se, filipstadstidning.se, fryksdalsbygden.se, nkp.se, saffletidningen.se, kt-kuriren.se.se, sla.se, mariestadstidningen.se, nlt.se, hjotidning.se, provinstidningen.se, dalslanningen.se samt kt.se och är ansvarig för den behandling av dina personuppgifter som är kopplad till dessa webbplatser.

De flesta av titlarna finns även som appar för Apples mobila enheter samt Android-enheter.

Utöver de personuppgifter som samlas in för både digitala prenumerationer och

pappersprenumerationer kan vi även komma att samla in:

• teknisk information om vilken typ av enheter (t ex mobil, läsplatta eller dator) som används för att ta del av Tjänsten, enhetens unika ID, IP-adress och uppgift om vilket nät som enheten använder;
  • information om hur användaren söker på och annars nyttjar sajterna, information om telefoni, IP-adress samt cookies som kan identifiera inloggning och enhet; och
  • platsinformation om användaren använder någon platsbaserad tjänst.

Denna behandling grundas på det avtal du ingår när du köper Tjänsten och är nödvändig för att vi ska kunna leverera Tjänsten. Se vidare information om cookies längre upp på denna sida.

För att vi ska kunna upprätthålla en bra kvalitet på våra tjänster behöver vi även behandla information om hur våra användare söker på och annars nyttjar sajterna. Den lagliga grunden för denna behandling är intresseavvägning, eftersom vi har ett berättigat intresse av att utveckla och förbättra Tjänsten. Du kan invända mot behandlingen genom att kontakta gdpr@nwt.se.

För dig som skickar in en privatannons

För att kunna skicka in en privatannons måste du ange namn, telefonnummer och e-postadress. Uppgifterna behandlas av oss och vår samarbetspartner Laidback Solutions, som driver vår annonstjänst. Ändamålet med behandlingen är att vi ska kunna komma i kontakt med dig, t.ex. om din annons inte blir godkänd för publicering. Om du inte lämnar dessa personuppgifter till oss kan du inte ingå avtal med oss, vilket i sin tur innebär att din annons inte kan publiceras.

För dig som skickar in en insändare

Allt material på insändarsidan i NWT lagras digitalt och tillhandahålls i vår arkivdatabas. Materialet publiceras även på internet. Vi förutsätter att insändarskribenten medger denna lagring och detta tillhandahållande samt publicering.

För dig som ringer in till oss

För att säkerställa att vi håller hög kvalitet i vår kontakt med dig som kund spelar vi in samtalen i utbildningssyfte när du ringer till vår kundtjänst.
Inspelade samtal delas endast med företaget Call4U som vi anlitar för att öka kundtjänstens tillgänglighet.

Samtal lagras inte längre än tre månader. Den lagliga grunden för detta är vårt berättigade intresse av att kvalitetssäkra, utveckla och förbättra vår verksamhet.

För dig som deltar i en tävling

Om du är under 18 år behöver du målsmans tillåtelse att delta i tävlingen. Vid tävlingar där vinnaren utses av jury kan beslut ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Genom att skicka in ditt tävlingsbidrag till oss ingår du ett avtal med oss. För att kunna uppfylla våra åtaganden enligt avtalet och möjliggöra för dig att delta i tävlingen behandlar vi de personuppgifter du anger om dig själv, såsom namn, adress och e-postadress. Vi kommer att använda dina personuppgifter för att följa upp tävlingen samt för att kunna utse en vinnare. När en vinnare är dragen och kontaktad av oss, eller i vissa fall av samarbetspartnern, raderas personuppgifterna hos oss. Vinnare kan komma att publiceras i våra kanaler, men då endast med för- och efternamn samt ort.

Anställda hos NWT Gruppen AB med dotterbolag, samt deras familjemedlemmar och andra personer som hjälpt till vid tävlingen/evenemanget, får ej delta i våra tävlingar.

För hantering av våra applikationer

Våra applikationer behandlar namn, e-post och lösenord för inloggningen, vilket lagras lokalt på enheten. Då intressen eller val görs i applikationen behandlas det som en anonymiserad ström. Geoposition behandlas (om man godkänt det) för att avgöra om ett val av intresse stämmer och lagras bara så länge den är aktuell. All behandling sker inom EU.

NWT är ett mediaföretag som producerar relevant journalistiskt material. För att det ska vara

ekonomiskt möjligt att fortsätta med det i framtiden behövs intäkter från digitala annonser. Detta är ett berättigat intresse för oss som vi har bedömt väger tillräckligt tungt för att rättfärdiga behandlingen av personuppgifter.

För bokföring

Samtliga i denna integritetspolicy angivna personuppgifter som utgör räkenskapsinformation enligt bokföringslagen behandlas för bokföringsändamål. Den lagliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är att behandlingen är nödvändig för att fullgöra våra rättsliga förpliktelser.

För rättighetsbegäranden

Om du vill utöva dina rättigheter enligt GDPR behöver vi lagra dina personuppgifter under en begränsad tid i ett s.k. rättighetsbegäranderegister. Ändamålet är för att hantera enskildas ianspråktagande av sina rättigheter. Den lagliga grunden för denna behandling är rättslig förpliktelse. Lagringstiden på personuppgifterna i detta register är 1 år.

Utlämnande av personuppgifter

NWT kan komma att dela dina personuppgifter med andra. Detta för att NWT ska kunna genomföra exempelvis distribution av tidningar och leverera avtalade tjänster till läsare och kunder. Vid all hantering av personuppgifter iakttas alltid hög säkerhet och sekretess. Som exempel på externa parter som NWT lämnar ut personuppgifter till kan nämnas distributionssystem, prenumerationssystem, e-posthanteringssystem, leverantörer av digitala tjänster (betaltjänst, inloggningsportal, webbdrift o dyl), företag som utför administrativa tjänster åt NWT, annonsbyråer och samarbetspartners för direktmarknadsföring såsom Facebook och Google.

NWT:s samarbetspartners kan också komma att behandla dina personuppgifter. Dessa samarbetspartners kommer endast att kunna ta del av dina personuppgifter i avidentifierad form, så att partnern inte kan koppla uppgiften till dig som individ. Undantag från detta görs när samarbetspartnern behöver uppgiften för att kunna fullgöra avtal, till exempel för att kunna leverera beställd tjänst till eller att säkerställa betalning från dig.

NWT förbinder sig till att ha giltiga personuppgiftsbiträdesavtal med samtliga leverantörer.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

De uppgifter som du lämnar vid köp på våra webbplatser som exempelvis kortnummer, personnummer och belopp skickas till Adyen eller Payex (beroende på vilken betalningstjänst som används), vilka anlitas av oss för säkra kortbetalningar. Adyen och Payex har inte tillåtelse att föra dessa uppgifter vidare, förutom till kortföretagen för auktorisering av det belopp som kommer att debiteras ditt kort vid betalning.

Information om överföring av personuppgifter utanför EU

Eftersom vi anlitar vissa leverantörer och samarbetspartners utanför EU för att kunna leverera våra tjänster på ett optimalt sätt vill vi informera om vad vi gör för att säkerställa att en tillräcklig skyddsnivå upprätthålls när vi överför personuppgifter utanför EU.

Enligt dataskyddsförordningen får personuppgifter bara överföras utanför EU om det kan säkerställas att uppgifterna ges ett motsvarande skydd i det mottagande landet som här inom EU, en så kallad ”adekvat skyddsnivå”. För några länder har EU-kommissionen bedömt att det finns en sådan adekvat skyddsnivå genom att ländernas lagstiftning motsvarar den inom EU (exempelvis Japan och Schweiz). För övriga länder behövs ytterligare ett skyddslager för att överföring ska vara tillåten.

Våra leverantörer och samarbetspartners utanför EU är främst baserade i USA. USA har en relativt omfattande övervakningslagstiftning, vilket kan medföra risker för personuppgifter som överförs dit. Framför allt kan brottsbekämpande myndigheter i USA komma att få tillgång till personuppgifter. Sådana myndigheter är främst intresserade av uppgifter som kan leda till att allvarlig brottslighet förhindras. Det kan vara svårt eller omöjligt att hävda sina rättigheter gällande personuppgifter som de brottsbekämpande myndigheterna har fått tillgång till. Med anledning av nämnda risker uppfyller inte USA:s lagstiftning en adekvat skyddsnivå. Tidigare har det funnits ett beslut om att USA ändå når upp till en adekvat skyddsnivå genom det så kallade Privacy Shield-ramverket, vilket dock ogiltigförklarades helt genom EU-domstolens mål C-311/18 (”Schrems II-målet”) i juli 2020 och därför inte kan användas längre.

För att säkra upp överföringarna har vi därför valt att teckna EU-kommissionens standardavtalsklausuler med våra leverantörer och samarbetspartners. Våra leverantörer/samarbetspartners har åtagit sig att skydda personuppgifterna på det sätt som krävs inom EU. Vi har gjort bedömningar utifrån omständigheterna kring våra överföringar och vidtar kompletterande säkerhetsåtgärder i form av exempelvis extra rutiner samt kryptering i de fall det behövs och är möjligt. Vi bevakar även rättsläget löpande och överväger ytterligare eller förändrade åtgärder vid behov. Vill du ta del av en kopia av standardavtalsklausulerna går det bra att kontakta oss.

Den 4 juni 2021 antogs nya uppsättningar av standardavtalsklausulerna av EU-kommissionen. Vi bedriver arbete med att uppdatera de standardavtalsklausuler som används i nuläget till den nya versionen. Sådan uppdatering kommer att ha skett senast inom 18 månader räknat från det nya beslutets ikraftträdande.

För frågor eller mer information om ovanstående, kontakta gdpr@nwt.se.

Dina rättigheter

Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att utan kostnad få ett utdrag av de personuppgifter som vi behandlar om dig samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att du kan bevisa din identitet.

Du har rätt att begära rättelse eller komplettering av de personuppgifter som vi behandlar om dig. Under tiden vi kontrollerar om uppgifterna är korrekta kan du begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas, vilket innebär att de endast får lagras av oss tills vidare. I det fall du har lämnat samtycke till en behandling har du en rätt att när som helst återkalla ditt samtycke. Om du återkallar ett samtycke och vi inte har någon annan laglig grund att stödja oss på kommer den berörda behandlingen av dina personuppgifter att upphöra, dock utan att påverka lagligheten av den behandling som redan utförts.

Alla begäranden ska göras skriftligen samt av dig personligen. Detta innebär att du, om du mejlar in din begäran, måste kontakta oss från samma mejladress som vi har registrerad på dig i vårt kundregister. Vid fysiskt besök behöver du legitimera dig.

Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter är olaglig eller inte sker på ett korrekt sätt har du en rätt att inge ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten:

Integritetsskyddsmyndigheten

Box 8114

104 20 Stockholm

Observera att rättigheterna i detta avsnitt inte gäller för dig som skickat in en insändare till NWT. Behandlingen av dina personuppgifter omfattas i en sådan situation av den grundlagsskyddade tryck- och yttrandefriheten, vilka är undantagna GDPR.

Kontakt

Om du har frågor om vår behandling av dina personuppgifter, kontakta gdpr@nwt.se.

Prenumerationsvillkor

Innehåll

Våra tjänster ger dig möjlighet att ta del av ett föränderligt innehåll av nyheter och annat innehåll. NWT utvecklar tjänsterna löpande, vilket innebär att vi utan meddelande kan lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. NWT reserverar sig för eventuella skrivfel i vårt innehåll där det lämnas uppgifter om tjänsterna.

Våra digitala produkter kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under vår kontroll. NWT ansvarar inte för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna enbart för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.

I din pappers- eller e-tidning finns ibland redaktionella bilagor, annonsbilagor, reklammaterial och samhällsinformation. Genom att teckna en prenumeration accepterar du att ta emot såväl tidningen som medföljande innehåll.

Avtalstid

Avtalstiden på din prenumeration är beroende av vilket betalningssätt och prenumerationsform som du har valt.

Tillsvidareprenumeration

Tillsvidareprenumeration innebär att prenumerationen fortsätter utan avbrott vid övergång till ny betalningsperiod. Prenumerationen anses förnyad om uppsägning inte sker en vecka före ny betalningsperiod startar. Utebliven betalning gäller inte som uppsägning av prenumerationen.

Tidsbestämd prenumeration

Tidsbestämd prenumeration innebär att prenumerationen upphör vid betalningsperiodens slut. Vill du förlänga prenumerationen eller byta till tillsvidareprenumeration kontaktar du vår kundtjänst. För att undvika avbrott i leveransen måste du kontakta oss senast en vecka före prenumerationsperiodens slut.

Digital delning

I din prenumeration kan möjligheten att dela det digitala innehållet ingå. Detta gäller då för delning till boende inom samma hushåll för privatpersoner och inom samma företag för företagsprenumerationer. Information om hur många du kan dela till finns under Mitt konto -> Inställningar -> Prenumeration.

Vi tillämpar enhetsstyrning, vilket innebär att du kan vara inloggad med samma konto på tre olika enheter samtidigt.

Betalning

För att köpa en prenumeration, eller annan digital produkt, måste du vara 18 år eller äldre samt myndig. Genom ditt köp intygar du att de uppgifter som du lämnar om dig själv är sanna och riktiga.

Betalning via pappersfaktura, e-faktura, PDF-faktura och autogiro

En betalningsavi kommer att skickas till dig inom 14 dagar efter att du beställt en prenumeration. En aviavgift på 29 tillkommer på alla våra pappersavier. Du kan välja att betala genom e-faktura (endast för privatpersoner) eller genom autogiro. Betalning sker i förskott och återbetalning medges inte vid uppsägning av prenumerationen innan betalningsperiodens slut. (För mer information, se avsnittet Ångerrätt).

Betalning via Klarna

Vi använder i vissa fall Klarna Checkout för privatkunder. I samband med betalning via Klarna godkänner du Klarnas villkor. För information om din betalning kontakta Klarna via www.klarna.com/sv/kundservice.

Utebliven betalning av faktura

Om betalningen för prenumerationen uteblivit och vi skickar en betalningspåminnelse till dig, tillkommer en påminnelseavgift på 30 kronor. Om betalning uteblivit längre än 30 dagar har vi rätt att säga upp prenumerationen. Detta sker genom att vi slutar leverera din produkt och skickar en slutfaktura. Slutfakturan baseras på ordinarie prenumerationspris för den perioden.

Betalning med kort

Om du valt att teckna en månadsvis löpande prenumeration med kortbetalning är avtalstiden 30 dagar med början den dag du genomför köpet. Så länge du inte säger upp din prenumeration förnyas den automatiskt vid avtalsperiodens slut Du debiteras då för 30 nya dagar utan att särskilt meddelande sänds till dig om detta.

Alla betalningar sker i förskott. Vid uppsägning avslutas prenumerationen vid utgången av den redan betalade avtalsperioden. Någon återbetalning sker inte.

Vi använder oss av Adyen och Payex för säkra kortbetalningar. Vid betalning med kort kommer ditt kort att debiteras direkt vid köptillfället.

Om vi justerar våra priser kommer du att få meddelande om det. För det fall vi inte kan debitera den överenskomna summan från ditt kort kommer vi att kontakta dig och be dig se till att beloppet kan debiteras inom tre dagar. Kan vi efter dessa tre dagar fortfarande inte debitera den överenskomna summan kommer din prenumeration att avslutas omedelbart.

Utlandsbetalning

Vid utlandsbetalning, ange följande uppgifter:

SWIFT-kod: HANDSESS

IBAN-nr: SE9760000000000179298348

Priser

Information om priser för våra tjänster och prenumerationserbjudanden finns på våra webbplatser. Alla priser som anges är i svenska kronor (SEK) och inkluderar moms. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att ändra priserna på motsvarande sätt.

Vid köp av tillsvidarekampanj löper prenumerationen på efter kampanjperiodens slut. Aktuell prislista gäller.

Vi reserverar oss för felaktigt angivna priser på våra webbplatser.

Bekräftelse på genomfört köp

När du har köpt och betalat en prenumeration via internet kommer en bekräftelse att skickas till dig via den e-postadress som du uppgett i samband med köpet. I bekräftelsen framgår vad du har köpt och från och med vilken dag din prenumeration börjar gälla. De uppgifter som du angett i beställningen kommer även att framgå av bekräftelsen och vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ber vi dig att kontakta kundcenter.

Dina rättigheter som konsument

Du som konsument har rättigheter, bland annat, i enlighet med Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) och E-handelslagen (2002:562) när du köper varor och tjänster på distans, exempelvis via internet. Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer (läs mer på konsumentverket.se). Kontakta kundtjänst om du är missnöjd med varor eller tjänster som du har beställt via våra webbplatser.

Om du trots detta inte är nöjd kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm) eller till EU-kommissionens onlineplattform för tvistelösning: http://ec.europa.eu/odr. Vi åtar oss inte att delta i alternativa tvistelösningsförfaranden, men kommer att ta slutlig ställning till denna fråga vid en uppkommen tvist.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp av prenumeration inom 14 dagar från den dag du har fått din första leverans. För att utnyttja din ångerrätt ber vi dig att kontakta oss via e-post så snart som möjligt. Eventuell återbetalning av det inbetalade beloppet kommer att göras av oss. När återbetalning sker avräknas kostnaden för de leveranser du fått.

Uppehåll och adressändring

Det är inte möjligt att göra uppehåll i din digitala prenumeration Du kan göra ett tillfälligt uppehåll i din prenumeration av papperstidningen, eller ändra din adress via länkar i ditt digitala konto.

Under uppehållet av papperstidningen har du tillgång till e-tidningen och plusartiklar på våra siter. Någon förlängning av prenumerationsperioden på grund av uppehållet görs inte.

Under särskilda omständigheter, till exempel sjukhusvistelse, kan du göra ett tillfälligt uppehåll i prenumerationen där din prenumerationsperiod förlängs med de dagar som uppehållet motsvarar. Du har då inte tillgång till e-tidningen eller plusartiklar.

Immateriella rättigheter

NWT innehar alla rättigheter (upphovsrätt) till våra webbplatser, papperstidningar samt övriga digitala produkter. Mångfaldigande, kopiering, överlåtelse, försäljning, överföring eller varje annan form av utnyttjande av sådant innehåll – såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål – är förbjuden och förutsätter tillstånd av oss.

Friskrivningar

Utöver vad som i övrigt framgår av villkoren gäller följande friskrivningar avseende NWT:s ansvar. NWT friskriver sig från ansvar hänförligt till våra digitala tjänsters – inräknat webbsidornas – funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Detsamma gäller för prenumerationer av våra papperstidningar. Friskrivningen omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda tjänsterna, inräknat material eller information hänförligt från dessa. Vidare friskriver sig NWT från allt ansvar för information, produkter, tjänster, erbjudanden med mera från tredje part oavsett om du fått del av dessa genom våra tjänster.

Omständigheten att en friskrivning enligt ovan skulle gå utöver vad som följer av tvingande lag påverkar inte de övriga friskrivningarna.

Villkorsändringar

NWT har rätt att ensidigt ändra Användarvillkoren. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett och hållits tillgängliga. Om du inte godtar villkorsändringen ska du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp ditt digitala konto.

Överlåtelse

Dessa allmänna och särskilda villkor, och de rättigheter och skyldigheter som följer genom ditt köp, kan inte överlåtas eller överföras till annan part av dig. Det står dock oss fritt att överlåta våra rättigheter och skyldigheter enligt dessa allmänna och särskilda villkor.

Tvistelösning

Villkoren och ditt användande av våra tjänster lyder under svensk lag och eventuella tvister ska avgöras av svensk allmän domstol.

Leverans av papperstidningen

Vår strävan är att du ska få tidningen levererad varje utgivningsdag. En förutsättning för detta är att din brevlåda/postbox är märkt korrekt med ditt för- och efternamn eller med din adress. Vi kan komma att kontakta dig avseende brevlådans/postboxens placering, samt om eventuella ändringar i distributionen.

I vissa områden kan vi inte leverera tidningen med morgondistribution till dig, utan använder oss av PostNord. Detta innebär en senare leveranstid enligt aktuell leveransmodell. Se PostNords hemsida för mer information. Vi informerar dig om du berörs av förändringar i distributionen.

Vid utebliven leverans av papperstidningen måste du som kund reklamera utebliven tidning till oss. Detta gör du enklast via vår kundserviceportal. Du kan också kontakta NWT Direkts kundservice via telefon eller e-post för information om orsak, samt eventuell kompensation. Kundservice tar också emot reklamationer som avser tidning som distribueras av PostNord.

Särskilda villkor för bredbandstjänster

För att NWT ska kunna tillhandahålla Tjänsten till dig behöver den fastighet där Tjänsten ska användas vara ansluten till en nätleverantör som NWT har avtal med för leverans av Tjänsten.

Ditt avtal med annan leverantör

Ifall du har ett avtal med en annan leverantör av motsvarande tjänst som Tjänsten avser, är det ditt eget ansvar att avtalet med den tidigare leverantören sagts upp. Den tidigare leverantören kan således komma att fakturera dig avgifter enligt det avtal som finns mellan dig och den tidigare leverantören. I och med att du ingår ett avtal med NWT avseende Tjänsten är du helt införstådd med detta.

Tekniska förutsättningar och överföringshastighet

Beroende på de tekniska förutsättningarna vid leverans av Tjänsten kan du antingen tilldelas ett IP-nummer via DHCP-tilldelning eller ett statiskt IP-nummer. Vid det förstnämnda alternativet innebär det att när du nyttjar Tjänsten så kan du tilldelas olika IP-nummer. Vid statisk IP-nummertilldelning innebär det att du alltid använder samma IP-nummer vid användning av Tjänsten.

Hastigheten som specificeras vid avtalat abonnemang för användning av Tjänsten är endast ungefärlig och den verkliga hastigheten kan variera. Detta beror på ett antal faktorer såsom din egen utrustning och belastning i nät som står utanför NWT:s kontroll, samt om bandbredd delas med andra kunder och hur många som använder Tjänsten samtidigt.

En trådanslutning ska användas som grund för mätning av hastigheten av Tjänsten när du genomför ett hastighetstest i syfte att säkerställa att önskad hastighet levereras till uttaget. Detta verkställs genom att du kopplar din dator med en nätverkskabel direkt till det uttag där NWT tillhandahåller Tjänsten till Kunden.

Vid användning av en trådlös anslutning kan den upplevda hastigheten ytterligare påverkas av omständigheter som inte NWT kan råda över. Således kan NWT inte garantera någon överföringshastighet vid trådlös anslutning.

Ditt ansvar och skyldigheter vid användning av Tjänsten

Användning av Tjänsten avser eget bruk och Tjänsten får inte vidareförsäljas eller på annat sätt kommersialiseras.

Din användning av Tjänsten får inte ge upphov till störningar i NWT:s nät eller nät som NWT förfogar över.

Du är ansvarig för användningen av Tjänsten även om det är en annan person som använt Tjänsten via medgivande från dig.

Du ansvarar för obehörig användning av Tjänsten om du brustit i dina skyldigheter enligt dessa villkor eller om obehörigs tillgång till Tjänsten berott på vårdslöshet av dig. Även om du är fri från ansvar vid obehörig användning av Tjänsten kvarstår betalningsansvaret hos dig för Tjänsten.

Felavhjälpning och support

Upptäcker du fel eller avbrott i Tjänsten ska en felanmälan upprättas via felsökning på https://kundservice.bredband.nwtmedia.se eller genom att Kunden kontaktar NWT:s kundservice via telefon, mejl eller chatt.

Fel på Tjänsten som beror på NWT ska avhjälpas inom skälig tid från det att felanmälan kommit NWT till känna. Felet ska avhjälpas utan att någon kostnad tillfaller dig.

Med fel på Tjänsten som beror på NWT avses:

•  då felet är hänförligt NWT:s nät,
  •  då felet inte beror på din utrustning,
  •  avbrott i Tjänsten som inte beror på planerat underhåll av nät som NWT eller dess underleverantör förfogar över.

Om NWT stängt av Tjänsten p.g.a. att du inte fullföljt dina betalningsskyldigheter enligt avsnittet Uppsägning av Tjänsten på NWT:s begäran räknas det inte som ett fel på Tjänsten.

Om det framkommer i felanmälan från dig att felet berott på dig, eller något förhållande som du ansvarar för, till exempel din utrustning, har NWT rätt att debitera dig en kostnad för felsökningsarbetet samt övriga kostnader relaterat till felsökningen.

Prisavdrag

Om Tjänsten inte varit tillgänglig eller inte gått att bruka, och det föreligger fel i Tjänsten som NWT råder över enligt avsnittet Felavhjälpning och support, äger du rätt till prisavdrag om felet varat längre än ett (1) dygn från det att felanmälan upprättats till dess att felet är avhjälpt.

Prisavdragets belopp står i direkt relation till det dagliga ordinarie priset för Tjänsten. Storleken på beloppet avgörs av varaktigheten räknat i dygn från det att Kunden upprättat en felanmälan till dess att felet är avhjälpt.

I normala fall ska prisavdraget regleras genom ett avdrag på nästkommande faktura. Belopp som understiger 20 kronor per faktureringsperiod utgår inte.

Du har inte rätt till annan ersättning eller prisavdrag för indirekt skada som uppstår p.g.a. att Tjänsten ej varit brukbar, såsom utebliven vinst eller uppkomna merkostnader.

Uppsägning av Tjänsten på NWT:s begäran

Om NWT efter sedvanlig kreditprövning av dig vid nytecknande av Tjänst eller under Tjänstens giltighetstid har befogad anledning att ifrågasätta din betalningsförmåga har NWT rätt att med omedelbar verkan säga upp Tjänsten. NWT har då rätt debitera dig enligt avsnittet Betalning.

NWT har rätt att stänga av Tjänsten om du trots påminnelse inte betalat fakturan inom angiven tid. Om du trots avstängning av Tjänsten och påminnelser från NWT inte betalat fakturan äger NWT rätt att med omedelbar verkan säga upp Tjänsten och debitera dig enligt avsnittet Betalning.

NWT har rätt att helt eller delvis begränsa din tillgång till Tjänsten, eller med omedelbar verkan säga upp Tjänsten, om det finns misstanke om att du inte fullföljer dina skyldigheter enligt avsnittet Ditt ansvar och skyldigheter vid användning av Tjänsten.

Om NWT:s avtal med den nätleverantör vars fastighetsbestånd innefattar den fastighet där Tjänsten levereras upphör att gälla äger NWT rätt att säga upp Tjänsten med en månads uppsägningstid. Har Tjänsten en avtalad fast bindningstid upphör dock Tjänsten att gälla när bindningstiden löpt ut.

Uppsägning av Tjänsten på din begäran

Om du vill säga upp Tjänsten ska detta göras med en månads uppsägningstid och du ska vända dig till NWT:s kundservice för uppsägning av Tjänsten. Uppsägningen ska skriftligen bekräftas av NWT.

I det fall du begär att säga upp Tjänsten under rådande bindningstid av Tjänsten äger NWT rätt att debitera Kunden för hela bindningsperioden.

Vid förändringar av priser eller dessa villkor som innebär en väsentlig nackdel för dig har du rätt att säga upp avtalet med verkan från det att ändringen träder i kraft. Detta förutsätter att du meddelar din uppsägning senast trettio dagar efter det att ändringen aviserats enligt avsnittet Villkorsändringar.